skräpdag

 
Blö. Tråkdag. 
Till helgen ska vi roa oss. Ni vet träffa folk å dricka drinkar i färgglada färger å skratta åt dåliga skämt.
Dansa tills benen inte håller å stapla hem till ett tomt hus med bara min johan. Kommer kännas lite tomt Faktiskt. Men ska till vara på de dygnet.  Med vetskapen om att alla barn å hundar har det bra och att vi fått egentid å fått umgåtts med vänner. :-)
 
Min mage har krånglat i två veckor nu. Åh börjar bli typ orolig att jag är sjuk i magen på nått vis.
 
Har inte fått nått gjort idag. Bara badat två ungar. En sån dag bara. Disken. Dammsugarn å tvätten väntar på mig å sen behöver jag klippa mig. Tittar mig i spegeln å den tittar tillbaka å säger, hej din fuling! får damp på att den mobbar mig hela tin!
 
skulle åkt till klubben igår. Vi förberedde oss så fint med barn å alla hundar. Efter vi handlat orka vi inte å åkte hem. 
 
Kvällen blev iaf jävligt nice å idag behöver jag en stor godispåse! tänkte äta min muffins förut men dom hade tydligen saiko ätit upp... skräphund den där gamle odågan.
 
 
 
 

Onsdag.

 
Såga. Måla. Hamra. Borra. Slå.
Fundera, spekulera, och framför allt, alltid ha en plan B.
eller som jag alltid gör, improviserar...

Dagarna rullar på med staketuppsättning, kladdkakeätning, och en konsumtion av alldeles för höga halter av cola o snus. Livet leker!

Har fixat trappan inomhus så som vi vill ha den, med barngrindar!! :D
Var hopplöst utan, då ungarna använde trappan som klätterställning.
Vet inte hur många gånger jag hämta dom i trappan, jo jag har koll på dom, men när jag tar den ena så går den andra upp, och så håller dom på. mest hela dagarna ;) Som barngrindar var väl nödvändigt :)

Sen har vi satt massa stölp till hundinhägnaden. Planen är när allt är klart att ha två stora inhägnader, en till hundarna och en till barnen, som ev. kommer komma till användning när Ru löper här i huset ;)
Samt en tredjedel av gården ska vara oinhägnad för träning!

Har ett stort uthus som jag börjar småfixa med också, ska bli ett stort hundhus till hundarna under sommrar, vår och höst. Två plan inomhus och sen ska en hundgård köpas in, så dom kan gå ut och in. Ja vet vi lämnar typ aldrig våra hundar så kanske är helt ovärt egentligen. Men jag tycker det är roligt, och jag kan lämna hundarna där med vetskapen att Saiko inte förstör ännu en ytterdörr. Ni vet han öppnar allt.
Söker en begagnad, gratis soffa/fotölj, i vilket skick som helst nästan bara den är inte möglig, då den ska va till hundarna :) Så nån som har har hojta till!

Har vart extremt hurtig de sista dagarna så igår fick jag ett välförtjänt bad! Har extremt svårt för att koppla av, åh bad är det enda som hjälper, provat både yoga och meditation men inget funkar, förutom bad.
Kanske eförsig har med att jag alltid har hundra bollar i luften och är extremt impulsiv, men jag har lärt mig acceptera mitt jag, och trivs med det.
Tacka gudarna för att vi köpte badkar!
 
 
Ru går snart in i löp, då blir det rajtantajtan! ;)

Rått träning

Tänkte skriva lite hur jag tränar mina råttor.

Först o främst försök o skapa ett band med din råtta.
Den måste kunna känna sig trygg i din närvo, och balanserad i omgivningen för att kunna lära sig tricks.
Hur får man det?
Med mycket tålamod, åh mängdvis med social träning. Jag hade turen att uppfödaren gjort en otroligt bra grund med mina råttor. Dom var sociala och hanterabara från första början och biter inte sönder saker när dom är ute.
Hur får man dom att inte bita sönder saker? Uppfödaren har ett spray som hon sprayat på de saker dom inte får bita på, och efter de har det verkat som de satt sig. För dom är bitfria, åh inte haft sönder något. Stimulans är en annan, att ge dom mentala uppgifter, inreda burar  med mängder med leksaker, stoppa maten i en pappersrulle så får dom ut en stor del av sin energi och uppfinningsidé på det.
 
Sen ägna mycket tid, skapa band. Kärlek och närvo. När mina kände sig helt trygga med mig börja jag ge dom lite majskrokar. Ge råttan något dom tycker om, åh när dom känner sig trygga äter dom! 
 
Efter de får dom springa fritt i ett rum som är råttsäkrat, dvs inga hål där dom kan springa in i ;)
När dom känner igen sig i miljön går allting lättare!

Mina kan inte många trix, men snurra, och till viss mån inkallning, samt börjat hoppa på inkallning ifrån saker till min hand/arm. Inkallning o snurra har jag lärt in precis som med hundar. Visat, berömt, och belönat!

Hoppet har jag använt mig av en hylla som sitter såppas högt upp på väggen så dom logiskt sett inte vill hoppa ner, man sträckar då fram  handen o belönar. ( här gäller det givetvis att råttan känner någon form av trygghet och vill komma till dig annars går det inte. Sen utökar man avståndet att dom till slut måste våga ta ett litet skutt, o så vidare. En råtta kan lätt hoppa en meter.

Länkar några filmer som är mycket sevärda!
Visa fler inlägg