Vad sa ni nurå!

 
 
7ägg!
Nu börar det ta sig i hönsgårn!
Knopparna har börjat komma, och snart är det kanske vår. Nån vinter verkar det inte velat bli.
I huset är det full rulle och solosång ala Emo. Ru är i höglöp, och tikarna verkar löpa om vartannat. Men bara några dar till sen är det över och flocken är harmonisk och stabil igen.
Katten är mer och mer ute, och verkar gilla livet på landet.

Kaninbebbarna växer så de knakar och dom är bara så söta.
Nu väntar jag bara på att mina gotlandskaniner ska klämma ut sina. De är rejält tjocka nu, iaf en av dom.
 
Hö ska hämtas, hönshuset ska städas, hundar ska motioneras, och bilen lagas.
De går på rundgång här hemma ;)
 
Åh råttorna ja, mina älskade herrar i sina bästa år.
Måste fotta dom snart. <3
 

Ett stycke ångest.

 
Häromdagen fick jag ett sånt helvetes panikångest attack. För normala personer får dom en ner dipp och sen upp igen, dvs går relatvit fort över. För mig varade de i flera timmar.
Jag sprang med alla hundar, så fort jag bara orkade, så fort mina ben orkade bära mig. 3km innan jag stupa. Skrek och grät en stund, för att sedan springa 3,5km till. När jag kom hem kravla jag runt i sängen och chippade efter luft. Skrek och grät om vart annat. Tänkte nu ligger jag här, snart är det över. snart torkar jag tårarna och reser mig upp. och de gjorde jag. Jag ställde mig upp för att gå ner och lägga mig i badkaret, skvätta vatten till höger och vänster, skrek, sparka och grät tills jag inte orkade mer. Sen la jag mig i sängen som en liten pöl av utmattning.
De är över.
 
Sminka på ett tjock lager smink för att dölja de rosenröda kinderna och de blodsprängda, blanka ögona.
Hämta barnen.
Fick le igen, på flera timmar. Saknat det. Deras kramar, pussar och vänliga ord.
Barnen frågade vad jag hade gjort idag. och jag svarade att jag hade varit ledsen. men är glad nu.
- Vi älskar dig mamma.
Dom orden, som berör hela ens själ.
 
 
 
 
 

Att ha en gård

Att ha en gård.
Visst är det underbart. Mångas dröm. Finns en hel del bondeserier på tv:n nu för tin. Mycket prat, om hur underbart allt är. Oh så där skulle man ha det. Åh visst. En liten procent av befolkningen har det så. Men man måste nog veta vad man ger sig in på. För det är verkligen en livstil, liksom att skaffa barn. Man kan liksom inte bara tröttna och lämna allt åt slumpen.

För det första är det dyrt med djur, de är inget man skaffar om man tror att man kan handla nya kläder varje månad, eller kanske köpa den nyaste mobilen när den kommer ut. Eller för all del spara till den där spanienresan?
Haha.
Eller för all del, när man har främmat hemma och ska kika på den där filmen. Eller sitta en långdag framför tv:n.
Glöm det.
Djur tar tid.
De ska utfodras, vattnas, gärna kelas med och få någon mänsklig kontakt, alla individer ska räknas, kollas över. Sjuka djur ska ha extra omsorg och omvårdnad. Vissa ska bortas, badas, klippas klor, aktiveras och motioneras.
Men den allra största biten är städning, mockning, halmning, bajsplockning, dammsugning m.m för att de ska ha ett så trevligt hem som möjligt. Jag lägger ganska stor vikt med berikning till våra djur. Vissa ska ha lämpliga bon, andra pinnar att sitta på, vissa ska ha en badbassäng och andra en mjuk säng. De ska finnas grävmöjligheter, sandbad, bomaterial att bygga med.

Allt dehär gör vi varje dag, året om.

Sen vissa perioder tillkommer ju slakt, den biten tar också tid, det är tufft.
Beroende på djurslag, är de ju ev plockning, flåning, bereda skinn, urtagning, styckning, hägning osv.
 
Sen förstås, är det ju dedär som överväger allt annat. Som jag skulle skriva en hel bok om. Vad dessa djur betyder för mig. Egen producerat kött, egna plockade ägg. Världens vackraste djurungar att mysa med så att oxytosinet flödar i kroppen, en mjuk päls att klappa på. Ankor som kvackar, höns som springer till en för uppmärksamhet, en tupp som gal på morgonen, en glad svans av en lycklig hund som kommer när man kommer hem. En katt som spinner, råttor att mysa med, fiskar att titta på. De överväger ta mig fan allt.
Här hemma är man älskad till fullo av alla. Man känner sig otroligt betydelsefull, som den bästa människan i hela världen. Man känner sig hemma.
 
 
Visa fler inlägg