Helgen

Helgen.
En salig blandning av djur, svärföräldrar, bus, paket, promenader, god mat, hundbad, hundträning och mycket mer.
 

I helgen har Johans familj vart uppe från Skåne,
 blev julklappsöppning och julmusik ala Fabian. Mysigt värre :) Ungarna fick pennor och målarblock och då är dom mer än nöjda!
Jag och Johan drog på Bio, "The boy" en skräckfilm som kan beskrivas som obehaglig men bra.
Blev god mat ala Tacostyle, och filmmys på kvällen.

Eftersom det blev en väderomvändning och vår i januari så passa vi på att lägga viltspår till alla dogsen.
Tessan och Kid fick sina första viltspår, och vilka superduktiga töser! Älskar när träningen går bra! De övriga tuffa på som tåget i sina spår. Efteråt blev det bad och en 15min massage för Kid. Lyxbruden ;)

Söndagen vankades hundpromenad och Kid har fått en ny mössa som Johans mamma gjort åt oss och den blev så snygg! Så roligt när hundarna springer omkring och busar, dessvärre så fick Saiko bara springa lös en jävligt kort stund i slutet, då han tydligen laddat upp med mycket stress av att se dom andra springa lösa och börja slåss med Emo. Jag blev så förbannad så hela Vinköl hörde mig.

Visserligen får mina hundar bara springa lösa när jag tycker dom förtjänar det, och givetvis om dom alltid kommer på inkallning. Men även om man kan sköta sig innan man släps så spelar det ingen roll om man inte kan sköta sig när man är lös. Då får man helt enkelt gå kopplad och se avundsjuk ut under hela promenaderna. Visserligen har Ru precis gått ur  höglöp. Men slåss? Inte acceptabelt nånstans. Jävla surgubbe!
 
 
När skåningarna åkt hem slockna både jag och johan i sängen, och när vi vakna var det bara att laga mat åt kidsen, gå ut med hundar för att sen fara iväg till syrran för lite firande.
Vi passa på att titta på alla ston, hingstar o föl, men ungarna ville inte klappa. Dom är inte redo än, och jag låter dom få den tid dom behöver på sig, få titta på en get och andra hundar. Hundar däremot det är skoj minsann!
 
När ungarna sprang omkring och lekte, pratade vi hus, hundar, företag och annat skoj som vuxna tydligen gör.
Summan av kardemumman. En jävligt bra helg!
Förutom en liten ångestattack inne på mataffären.
 
 
 

Utställningsträning!


Jag for iväg tidigt för att åka på utställningsträningen i Håkantorp.
Vi har kört lite småpass hemma med att klicka in att ha Kids nosrygg inunder handflatan, då vi hoppas på att hon accepterar munvisningen bättre. Hon är inte rädd, hon fattar bara inte vitsen med momentet ännu.
Men nu kände jag att det var dags att ta med henne på utställningsträning bland andra hundar.

Första rundan var som att släppa en ko på grönbete, ben åt alla håll och hon var nog för de mesta dels flygande i luften än att ha tassarna på marken. Jag bytte de vanliga hederliga halsband och koppel mot ett retriverkoppel och använde de som utställningskoppel, och hon sprang jättebra efter det!
Åh andra sidan även om hon sprang snyggt fick jag lite kritik på min språngteknik, får hem å öva på lååånga steg ;) Känner mig urfånig och funderade en sekund eller två om jag inte skulle byta hobby ändå. I övrigt skötte hon sig över förväntan, hon både stod och sprang. Fast stå när någon pratar glatt med henne är svårt. Verkligen. Men oftast är ju domare på utställningar ganska tråkiga och tysta. De mesta man får är kanske ett hej sen kör dom igång. Skitbra för våran del då ljust glatt prat triggar henne väldigt.

Hon blev även mätt till ca 48-49cm i manken, vägde henne för ett tag sen och då vägde hon 15,3. Vi bytte foder och gödde upp henne så nu ser hon ut som en korv. Vill inte veta vad hon väger. Suck hon var så snygg innan. Men blev jag påverkad av yttre faktorer vilket jag aldrig annars blir, (fick väl hjärnsläpp) men nu ska jag tillbaks till slimmad och snygg!

Kvällsträningen med Kid bestod av klossen, hon har fokuserat väldigt mycket på mina händer, men idag fick jag bara snygga ingångar utan påverkan av mina händer. YES!
Vi körde även sättande, stanna kvar, påbörjad fotgående, samt apportering.

Sen fick hon en paus och Johan tog över.
Dom träna tasstarget, vacker tass, och sen fick han klicka in henne på nostarget och målet var att stänga luckor och dörrar. ett enkelt och roligt moment att lära in som nybörjare av klicker. Det riktigt lös i både Johans ögon och Kids när både förstod vad dom skulle göra. Resultatet blev att hon kunde stänga luckor.
Peace a cake, det som är så roligt med klicker! Det går verkligen snabbt att lära in saker om man bara vet hur man ska göra!

Sen träna även Johan Saiko lite.
Gå på två ben, slalom mellan benen, buga, stänga dörrar och påbörjan till kryp.
 

Kid träning

 
Små pass med Kid.
Introducerat apportbocken, även om det är för tidigt än enligt mina planer.
Vill fortfarande ha det där djupa bettet på leksak innan jag går över, och har fått många fina bakåtdragande idag, vi jobbar mycket med att hon fort ska komma tillbaka till mig efter hon vunnit sin leksak, då hon är självständig och gärna drar ärovarv. Men proceduren leka,vinna,dela med matte kör vi på fortfarande.
Oavsett vad så fick jag henne en gång frivilligt att ta apportbocken, med bakåtdriv. Sen pausa jag en stund. För att senare höra Collin asgarva i lekrummet, och kör dragkamp med apportbock med Kid samtidigt som han klickar med klickern. Jag funderar på om jag inte ska låta Collin träna hundarna istället då han får betydligt bättre och snabbare resultat än jag själv...
Muttrar lite över att en liten 20 mån unge tränar hundarna bättre än jag själv. Men aja, se och lära av den yngre generationen kanske lär mig nånting.
 
 
Johan körde även ett pass med Kid lita senare, stadga i sittande,
targetplattan till hans framtida agility, samt utställningsträning.
På utställningsträningen så klickade jag och han mata godis o pilla på hunden, bra samarbeta där! ;)
 
 
Visa fler inlägg