Kid och Emo träning

 
Jag har börjat jobba och Johan har börjat jobba, barna går hos dagmamma och dagis. åh tiderna är lite huller om buller för tillfället. Ja lite rörigt men vi gör allt för att sömn, mat o hela fadderullan ska gå ihop. Men om några veckor jobbar vi samma tider och då blir nog vardagen lite mer strukturerad.

I vilket fall som helst tog jag mig i kragen och åkte till klubben igår, med mig följde Kid och Emo.
Blev agility, körde mest tunnel med tokfian och de två första gångerna var hon lite tveksamt sen sprang hon igenom självmant. Jag jobbade även mycket med stadga, dvs sitta kvar, lämna henne några steg och att hon skulle ha full fokus på mig medan gapwamos sprang agility, och hon gjorde de över förväntan, full fokucerad trotts en som körde agility, som skällde, som kampa osv. Duktig tjej!

Emo och jag fokucera mest på framåtsändandet, och vi fick till några riktigt fina!
Märkt att han tappa fart och fokus i slutet å slarva i slalomet. Så vi tog en tunnel de sista och nöjde oss där.
 
För att få in ännu mer stadga i träningen med Kid så får hon inte bara göra ett moment, utan ett flertal innan hon får krubb. Dvs länka ihop moment. Vilket jag senare vill ha med ut till lydnaden då hon måste göra flera moment innan hon får belöning.

Jag har fokucerat på postionsträning, hon lägger sig gärna för långt fram. Samt halter.
Kört handshejping, och börjat med att hon ska lämna apporten i min hand.
Sitt och ligg samt gå runt vilket går jättefint.
Försökt köra mycket ligg utomhus, än sålänge funkar det bara när hon vet att jag har godis.
 
Imorgon är det fredag, och till helgen blir det nog att lägga lite spår. Längtar <3
 

R.I.P Kicken

I veckan har jag vart iväg på klubben och tränat lydnad med Emo.
Kört två gånger nu och han har skött sig klanderfritt, och jag skulle definitivt anmält till en tävling om man bara hade haft några pengar över. Men bara å gilla läget. Massa härliga agilitytävlingar som jag går miste om nu i april. Kan ärligt säga att jag fäller en tår.
Kid har fått följa med hon också å lekt ruset av sig, oj vad hon har haft roligt!

Idag har jag tagit en sista avfärd med kickbicken. Körde med Emo själv idag och Carro med hennes hundar sen tog hon min trotjänare med sig hem då den egentligen är hennes. Känns surt när man så gärna velat tävla, och tränar rätt aktivt med den. (ville helst slå na på käften, och knöckla ihop henne till en boll, å komma på alla världens undanflykter för att hon inte skulle ta med den hem, men istället bjöd jag på kladdkaka för att glömma) Men får helt enkelt ta en hederlig mountain bike istället, eller varför inte farmors gamla cykel. Efter att ha surat en stund så jag la jag tre spår till hundarna för att trösta mig själv.
Skönt att dom gick bra.
 
Så för att hänga läpp hela livet så är jag glad över att jag har fyra hundar som går med på alla tokigheter vi tar oss ann. Upplet har det givetvis blivit idag med, som varje dag. Kul å enkelt. Eller ja allt är ju relativt men det är roligt iaf. Såg en gammal bild på Ru när vi hade kört mycket WP, måste verkligen dra igång igen, asså dessa muskler gör att det dregglar i mungipan på mig, så läckert!

Kid uppdatering.

 
Söndag.
Barnen börjar friskna till, dom har haft en släng av maginfluensa i fredags, inte sådär jätteroligt att springa o byta sängkläder sisådär 4gånger den natten, och springa ner i källarn o sätta på en maskin tvätt och pricken över it, springa ner i duschen med ena ungen och när den var klar så börja andra. Som tur är har dom vart pigga o glada både lör och sön. Men jag kommer va hemma med dom några dagar från dagis.
I vilket fall har vi hunnit förbi stadsparken och matat ankorna, ur händer. Supermysigt, å lekt på lekplats.
När vi kom hem drog vi fram kicken och körde drag med hundarna. Underbart väder idag :)

Lite uppdateringar om Kid.
 
Innan. Hetskäkade hon upp sin mat, eller ja hon tugga väl knappt maten. pricken över it hoppa hon å studsa, å skällde.
Nu. Sitter hon lugnt och stilla, väntar på varsegod. Hon hetsäter absolut inte, utan hon tuggar maten i godan ro.
Hon kissa inne överallt, och de största problemet var väl att hon stresskissa vid hälsningscermonier när det kom hem folk, å hoppa på folk, å ännu värre när vi haft kalas. Idag är hon 100% rumsren, stresskissar aldrig när folk kommer hem och är relativt hyfsad, dvs hon håller sig på marken med tassarna men vill gärna pussas. Helt ok för oss.
Hon var grymt svår att samarbeta med, och självständig av STORA mått. Att kunna ha henne lös trodde jag nästan inte, och inte att träna heller. MEN idag är hon en fröjd att träna med, det går snabbt i alla svängar men vi har ett samarbete. OCH hon kan gå lös utan problem, alltid. Men nu i mellandagarna så har hon börjat få knäck i öronen ibland när hon leker med de andra hundarna, sådärför kommer vi ha långlina på för att rätta till det beteendet.
Hon kunde inte gå i koppel. Idag går hon jättefint i koppel.
Hon stressa upp flocken till förbannelse, och hela energinivån var skyhög här hemma och hade svårt att va still. Idag känns det lugnt och börjar hon att försöka leka med någon av dom får hon gå å lägga sig i sin bädd. Dessutom går hon å lägger sig när hon är trött ;) Det gjorde hon inte innan.

Hon tog mat, och sovplats från de andra hundarna, och hade inte nån respekt alls för nån egentligen.
Det händer inte idag. Åh hon börjar så smått ramla in i en plats. 


 
Visa fler inlägg